2019-07-02 10:24:42• hírek • Bede Emőke

Hol és mennyiért tankolhatunk? A versenyhivatal új honlapja megmutatja

Az Országos Versenyhivatal hiánypótló honlapot indított el július 1-én: a monitorulpreturilor.info segítségével ugyanis területre és kutakra lebontva hasonlíthatjuk össze, hol mennyiért is tankolhatunk pontosan.

„A bárki számára ingyenesen elérhető weboldalon a fogyasztók megtudhatják, mely benzinkutak vannak a legközelebb a tartózkodási helyükhöz, illetve hogy melyik milyen áron kínálja adott pillanatban az üzemanyagot. Ennek köszönhetően az autósok minden olyan fontos információt kézhez kapnak, amely döntő szerepet játszhat a tankolásról való döntés során” - mondta el Bogdan Chiritoiu, a versenyhivatal elnöke.


Az üzemanyagár-figyelő oldalt nem csak számítógépről lehet elérni, hanem mobilról is, ugyanis a hivatal az Androidot vagy iOS-t futtató okostelefonokra is elkészítette a kezdeményezés applikációját, melyet értelemszerűen az alkalmazásboltokból lehet letölteni. Az online felületen a standard, illetve a prémium üzemanyagok árai mellett az LPG, illetve az elektromos töltési lehetőségekről is tájékozódni lehet, azt azonban tudni érdemes, hogy a honlapon egyelőre csak a piac legnagyobb szolgáltatóinak árait lehet összehasonlítani (OMV Petrom, Mol, Rompetrol, Lukil, Socar és Gazprom).


Az Országos Versenyhivatal a projektet saját forrásaiból, 305.880 euró ráfordítással valósította meg, fő partnere pedig a fogyasztóvédelem volt - derül ki a közleményből.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: